top of page

Cosmetische Acupunctuur

Het gezonde alternatief voor botox

Voor wie er jonger en energieker uit wil zien, zonder de nadelen van botox of chirurgie, is de cosmetische acupunctuur zeer geschikt. Gezichtsvernieuwende acupunctuur ondersteunt tegelijkertijd de gezondheid en natuurlijke veerkracht van het gehele lichaam. Zo kan je weer goed opgeladen en ontspannen het dagelijks leven tegemoet treden met heel letterlijk een frisse blik. Deze vorm van acupunctuur is geen mode-trend. In de Chinese cultuur weet men al eeuwenlang dat schoonheid van binnenuit komt. Het is een methode die in keizerlijk China aan het hof gebruikt werd voor de keizerin en haar hofdames.  Een verhoogde doorbloeding vernieuwt weefsels en cellen. Bij een goede doorstroming van het lichaam voel je je weer vitaal en energiek.De methode

Er wordt een methode toegepast, gebaseerd op Facial Rejuvenation Acupuncture van Virgina Doran, een internationaal 

Zeer kleine fijne naaldjes worden ingebracht op acupunctuurpunten, die een verstevigend effect hebben op de gezichtsspieren. Verder worden er naaldjes toegepast op rimpels en lijntjes. Deze zullen door de huidcelvernieuwing en collageenproduktie gaan verstrakken en verdwijnen. Cosmetische acupunctuur is niet louter een ‘facelift met naalden’. Er vindt uitgebreide anamnese, lichameijk onderzoek en meting van de energiebanen plaats. Zo kan worden vastgesteld welke acupunctuurpunten in het lichaam gestimuleerd dienen te worden om het lichaam in evenwicht te brengen. Deze innerlijke balans wordt dan zichtbaar in een stralend uiterlijk.

Wat zijn nu precies de effecten

Kleine lijntjes verdwijnen, diepe rimpels vervlakken

Oogwallen verminderen, vochtophopingen verdwijnen.

Optillen en versterken van spieren en huid, goede kaaklijn

Verbetering van de huidstructuur: oogt frisser met een goede doorstroming

Bindweefsel toename geeft meer elasticiteit en goede huidspanning

Het vochtgehalte van de huid neemt toe

Herstel van gezonde gezichtskleur en afname van huidverkleuringen zoals ouderdomsvlekken

Vernauwing van gezichtsporien. 

Behandelt zeer effectief littekens door acne of andere oorzaken. 

Het verhoogt de algemene gezondheid: andere klachten kunnen ook verdwijnen.

Een toename van ontspanning en vaak een verbetering van de nachtrust

Er zijn geen risico’s aan verbonden omdat het een niet-chirurgische procedure is.

Herstellen van de balans

Acupunctuur is een eeuwenoude holistische geneeswijze, gericht op een goede balans van lichaam en geest. Met de cosmetische acupunctuur kunnen we een lang leven in natuurlijke schoonheid bevorderen. Voorbeelden van klachten die tijdens de behandeling kunnen afnemen/verdwijnen zijn o.a.:

-overgangsklachten

-spijsvertering: prikkelbare darm, diarree, obstipatie

-hoofdpijn, spierspanning

-burnout, depressie, moeheid en energieverlies

-slapeloosheid, duizeligheid

-voorhoofdsholtes, verscherping van zintuigen, concentratie


Beloop van de behandeling

Na de eerste behandeling wordt er vaak al een verbetering bemerkt in de uitstraling van het gezicht: de ogen sprankelen meer, er is vermoeidheid uit het gezicht verdwenen, de huid voelt strakker aan. De resultaten worden meer uitgesproken na zo’n 6-7 behandelingen: rimpels beginnen te verdwijnen, en er komt veel meer rust en ontspanning in het geizcht. Het liften van oogwallen, wangen en hals begint zichtbaar te worden. Rond de 12e behandeling treedt er een stabilisatie op en worden de effecten langdurig: men ziet er 5 tot 10 jaar jonger uit de door de verbeterde doorstroming en goede huidtonus. het gezicht heeft een gezonde frisse uitstraling, wat de chinezen ‘shen’ noemen. Leeftijd is hierin een minder grote factor dan levensstijl. 


Kosten consult, 75 minuten:    133 euro        

Cosmetische Acupunctuur: About Us
bottom of page