top of page
Bio: Meet the Team
ik.jpeg

Yolanda Groeneveld

Integraal arts en acupuncturiste

Mijn naam is Yolanda Groeneveld en ik werk al jaren met plezier als arts voor medische acupunctuur in Amsterdam en op Terschelling.

Ik heb Geneeskunde gestudeerd aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in de huisartsgeneeskunde, psychiatrie, oogheelkunde en als arts in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Voor mij is het bijzondere van medische acupunctuur, dat het elk van deze terreinen integreert in een veelomvattend perspectief op gezondheid. Hierin staat stimulatie van het zelfgenezend vermogen centraal.  Mijn acupunctuur-opleiding vond plaats bij het Hwa To Centrum, verbonden aan de Universiteit van Groningen, en bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging.  

In de medische acupunctuur komen de filosofieen samen van Oost en West. De wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden van de moderne tijd hebben de geneeskunde enorm verrijkt. Vervolgens kan onderzoek en toepassing van de eeuwenoude ervaring van acupunctuur deze inzichten alleen maar verder verruimen.

Deze interesse heb ik verder kunnen verdiepen in mijn studie van de Sociale en niet-Westerse Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

In Amsterdam kun je je kosmopoliet voelen. Het is een prachtige oude stad met een rijke geschiedenis van culturele en intellectuele banden met alle grote wereldcentra. En toch is het nog klein genoeg om te doorkruisen op de fiets.

Op Terschelling vind ik mijn wortels in de mooiste natuur van Nederland. Hobbies als wandelen, fotograferen en schilderen kunnen hier volop beleefd worden. De schoonheid en diversiteit van alle wadflora en -fauna, uitgestrekte duinlandschappen, bosrijke gebieden, en het wonen in een landelijke sfeer waar iedereen elkaar kent. Ik beschouw het nog steeds als een plezier en voorrecht.

bottom of page